Si ta mbajmë dyshemenë e laminatit të pastër dhe të ndriqueshme Leave a comment

Dyshemeja e laminatit kërkon një mirëmbajtje të veçantë për t’i mbajtur ato me shkëlqim. Për ta bërë më të lehtë të ecni me çorape të bardha lehtësisht nëpër shtëpi atëherë duhet të ndiqni këto këshilla të thjeshta.

Mbrojeni atë 

 • Pastroni menjëherë njollat e ujit. Uji ose lëndët tjera të lëngshme janë disa nga armiqt kryesorë të laminatit.
 • Mos përdorni asgjë që e nxit shkëlqimin. Shumica e këtyre substancave grumbullojnë dyll dhe është shumë e vështirë për t’i hequr.
 • Siguroni të vendosni tepih në vendet ku parapëlqejnë të rrijnë kafshët tuaja shtëpiake apo fëmijët e vegjël.
 • Uthulla është një substancë e cila mbetet të debatohet. Shumë njerëz e përdorin uthullën me ujë të ngrohtë për të pastruar njollat e kafshëve shtëpiake. Megjithatë, e përdorur në shumicën e kohës mund të rezultojë në dëmtimin e pjesës mbrojtëse të laminatit.
 • Pastrimi tradicional me lëndë të lëngshme nuk është i sygjeruar.
 • Mundohuni ta shmangni ecjen me taka. Mundohuni t’i lini ato përpara derës tuaj.
 • Shkurtoni thonjtë e kafshëve shtëpiake. Pjesët e dëmtuara mund të rezultojnë në dëmtimin e pjesës mbrojtëse të laminatit, duke e lejuar që uji të ndërhyjë gjatë kohës së pastrimit.
 • Për të njëjtën arsye, vendosni jastëk mbrojtës nën të gjitha këmbët e tryezës dhe karriges.

Këshilla për mirëmbajtje

 • Fshini shpesh. Një fshesë e thjeshtë me fije mund të ngrejë pjesën më të madhe të flokëve, të qimeve të kafshëve shtëpiake, pluhurin dhe papastërtinë që grumbullohet në dyshemenë tuaj.
 • Për të arritur pluhurin e vështirë nëpër cepat e dhomave tuaja përdorni furçë të vogël. 
 • Përdorni mjete pastruese të lagura në vend që ta lagni dyshemen, për arsye që më pak ujë të depërtojë midis shtresave të laminatit. Uji i ngrohtë është më i rekomanduar gjatë pastrimit.

Lini një Përgjigje